Mimořádné účelové příspěvky KHK

Naše škola získala od Královéhradeckého kraje mimořádné účelové příspěvky. Ty byly využity zejména pro pořádání odborných exkurzí napříč vzdělávacím spektrem našeho oboru.

Volnočasové aktivity – plavání a beach volejbal

Využití volného času v souladu se zdravým životním stylem. Žáci se seznámili s městským sportovním areálem Flošna. Beach volejbal i plavání ve vyhřívaném bazénu lze realizovat ve venkovním prostředí od května do září.

Etická výuka – holocaust a antisemitismus

Přednáška a komentovaná prohlídka Staronové synagogy, Pinkasovy synagogy a Starého židovského hřbitova v Praze vhodně doplnila prožitkovými aktivitami průřezové téma – etickou výuku.

Enviromentální výchova

Terénní exkurze realizované v rámci tohoto průřezového tématu umožnily seznámit žáky s krajinou v okolí místa jejich studia.

Orlice známá neznámá – Celodenní putování Přírodním parkem Orlice Poorlickou naučnou stezkou z Týniště do Krňovic s pracovníky Poorlického skanzenu Krňovice.

Dary řeky Orlice – Celodenní praktické seznámení se s řekou s pracovníky Střediska ekologické výchovy SEVER v okolí Blešna.

Na ptáky jsme krátký – Celodenní výprava do Ptačího parku Josefovské louky s pracovníky České společnosti ornitologické.

Přírodovědná exkurze Na Plachtě – Celodenní ornitologické, mykologické a entomologické pozorování s pracovníky Východočeského muzea Hradec Králové.

Pojedeme do Afriky – Celodenní terénní exkurze do ZOO Dvůr Králové nad Labem s odbornými pracovníky ZOO zaměřená na převozy zvířat, „pochybné“ suvenýry a etologická pozorování zvířat.

Prevence rizikového chování

KyberLIFE – Dvouhodinové divadelní představení s následnou besedou v Státní vědecké knihovně Hradec Králové

Přednášky Závislosti a návykové látky

Jednodenní adaptační kurzy pro první ročníky

Agility – zdravý pohyb se psy

V rámci volitelného semináře pro čtvrté ročníky Kynologie probíhá i kynoglogický sport – agility. Zejména v dnešní době je to ideální skloubení zájmu o zvířata a sportovní činnosti. z MUP pak byly pořízen základní překážky právě pro tuto disciplínu.

Obor vzdělání veterinářstvíObor vzdělání veterinářstvíCentrum malých zvířatCentrum malých zvířatŠkolní stájŠkolní stájŠkolní včelniceŠkolní včelniceŠkolní sýrárna a masná výrobaŠkolní sýrárna a masná výrobaZahraniční stážeZahraniční stážeZájmová činnostZájmová činnost
Bakaláři Google Classroom Facebook kontakt@sosvet.cz 495 535 386 Pražská třída 68/18, 500 04 Hradec Králové
Všechna práva vyhrazena - www.sosvet.cz. Obsah tohoto webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací. Prohlášení o přístupnosti. Cookies zásady. Web vytvořila společnost ITPA