Literární soutěž

Památník Terezín vyhlašuje na rok 2022

XXIX. ročník literární soutěže – Memoriálu Hany Greenfieldové

s tématem Malovat a přežít

Někteří vězni terezínského ghetta, zřízeného v roce 1941 nacisty v Protektorátu Čechy a Morava pro Židy definované podle norimberských zákonů, výtvarně tvořili. Mnozí z nich byli ještě děti a dospívající. Jmenujme Jana Burku, rodáka z Československa žijícího po válce i ve
Francii, z jehož knihy je vypůjčen název letošní soutěže. Nebo Helgu Weissovou, jejíž dětské práce dokumentovaly těžké životní podmínky ghetta. Neměla však výtvarná tvorba i jiný význam než zachycení svědectví? Třeba i pro děti ve francouzském Izieu, jež zde žily v odloučení od svých rodičů, než je nacisté deportovali do Osvětimi? Má tento význam i dnes?
Zamyslete se nad výše uvedenými otázkami a své názory promítněte do literární soutěžní práce. Můžete si samozřejmě položit i otázky vlastní, které se také s vyhlášeným tématem úzce pojí. Při zpracování Vám ponecháváme možnost volby jakékoliv umělecké formy a techniky.

Podmínky a průběh literární soutěže:
Literární práce musí být předány/odeslány elektronicky na jednu z níže uvedených e-mailových adres do 8. dubna 2022. Každý účastník zasílá maximálně jednu literární práci.
Soutěže se může účastnit pouze mládež z České republiky. U každé práce musí být čitelně uveden název díla, jméno autora (autorů) a jeho (jejich) věk, kategorie, datum narození, adresa bydliště, e-mailová adresa autora (případně kontakt na rodiče), adresa navštěvované školy, ročník (třída) a jméno vedoucího pedagoga. Tyto osobní údaje budou uchovány v souladu s oprávněným zájmem správce pro administrativní účely. Počet zasílaných děl z jedné organizace – školy není omezen. Památník Terezín si vyhrazuje právo využít obdržené práce pro nekomerční účely, charitativní akce, reprodukce v tisku apod.
Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne 9. června 2022 v Terezíně. Výherci získají řadu věcných cen i peněžní odměny. Tvůrci oceněných prací i školy, které navštěvují, budou samozřejmě v dostatečném předstihu o výsledku soutěží informováni.

Věkové kategorie literární soutěže:
I.: žáci 6. – 9. ročníku ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií
II.: studenti SŠ, SOU a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií

Kontaktní adresa:
Památník Terezín Principova alej 304, 411 55 Terezín
tel.: 416 724 563, e-mail: straka@pamatnik-terezin.cz, kana@pamatnik-terezin.cz
Vzdělávací oddělení – Mgr. Pavel Straka, Mgr. Jan Kaňa

Obor vzdělání veterinářstvíObor vzdělání veterinářstvíCentrum malých zvířatCentrum malých zvířatŠkolní stájŠkolní stájŠkolní včelniceŠkolní včelniceŠkolní sýrárna a masná výrobaŠkolní sýrárna a masná výrobaZahraniční stážeZahraniční stážeZájmová činnostZájmová činnost
Bakaláři Google Classroom Facebook kontakt@sosvet.cz 495 535 386 Pražská třída 68/18, 500 04 Hradec Králové
Všechna práva vyhrazena - www.sosvet.cz. Obsah tohoto webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací. Prohlášení o přístupnosti. Cookies zásady. Web vytvořila společnost ITPA