Výročí 100 let budovy školy

Pozn. Páteční oficiální zahájení je pouze pro SOUČASNÉ žáky školy a ty, kteří dostali na pátek osobně pozvánky (tzv. VIP hosté).

Srdečně zveme všechny absolventy a přátele školy v sobotu 23. 9. 2023 na setkání při příležitosti 100 let od zahájení výuky v budově naší školy. Celá akce se ponese v duchu motta „Z historie do současnosti“, takže si budete moci prohlédnout, jak se naše škola vyvíjela a nadále vyvíjí.

Škola je pro vás v sobotu otevřena od 9 do 15 hodin. Na tento den není stanoven žádný oficiální program. U vstupu dostanete plánek, abyste nezapomněli navštívit žádnou z místností mapujících naší historii (zde budou záznamové archy, kam se nám prosíme, upište) a zároveň věděli, kam se zajít do kavárny občerstvit. V rámci 1 kavárny bude k dispozici dětská herna a budete-li se chtít zvěčnit, můžete navštívit náš fotokoutek.

Naplánujte si třídní sraz, bude se na vás těšit současný i bývalý učitelský sbor. A rodinu nezapomeňte vzít s sebou. Myslíme i na malé děti, i ony se tady nebudou nudit.

Průběžné a nejaktuálnější informace jsou zveřejňovány na Facebooku školy. Kdo vlastní facebookový profil nemá, může ten náš sledovat i tak – je veřejně přístupný a náhled vidíte na úvodní straně našich stránek 🙂

A nyní jedna prosba shrnutá v dopise paní ředitelky…

Vážení,
Před 100 lety, 28. září 1923, byla slavnostně otevřena nová budova hospodářské školy v Kuklenách. Návrh postavit novou školu pro vzdělávání rolníků se setkal se sympatiemi jak rolníků tak zemědělské rady hradeckého okresního zastupitelstva a dokonce i říšského poslance Hynka Srdínka. Na financování stavby a vybavení školy se svými příspěvky podílelo hradecké okresní zastupitelstvo, spolky i jednotliví rolníci. Přáli si pro vzdělávání svých dětí školu kvalitně postavenou a vybavenou, a proto nešetřili na svých příspěvcích.
Škola se vzdělávání pracovníků pro zemědělství v různých oborech věnuje bez přestávky celých 100 let. Považuji za naši povinnost vzpomenout na cestu vzdělávání na zdejší škole. Byla to cesta úzce spojená s dějinnými událostmi v naší republice, které často pozitivně, ale i negativně ovlivnily cíl a průběh vzdělávání.
Ve dnech 22. a 23. září 2023 chceme společně s našimi učiteli, žáky, absolventy školy, zemědělskou veřejností a přáteli školy oslavit stoleté výročí školy a ukázat především to dobré, co škola přinesla a přináší ve vzdělávání na své cestě z minulosti do budoucnosti.
Ráda bych Vás požádala o případný finanční sponzorský dar na oslavy, který můžete poslat na č. ú. Spolku přátel Střední odborné školy veterinární v Hradci Králové-Kuklenách 1081541339/0800.
Sponzoři budou uvedeni na www.sosvet.cz a v propagačních materiálech k výročí školy. Pro odpočet nákladů do daní vystavíme sponzorům darovací smlouvu.

Děkuji za Vaši vstřícnost a těším se na Vaši účast na oslavách.
Hana Rubáčková, ředitelka školy

Obor vzdělání veterinářstvíObor vzdělání veterinářstvíCentrum malých zvířatCentrum malých zvířatŠkolní stájŠkolní stájŠkolní včelniceŠkolní včelniceŠkolní sýrárna a masná výrobaŠkolní sýrárna a masná výrobaZahraniční stážeZahraniční stážeZájmová činnostZájmová činnost
Bakaláři Google Classroom Facebook kontakt@sosvet.cz 495 535 386 Pražská třída 68/18, 500 04 Hradec Králové
Všechna práva vyhrazena - www.sosvet.cz. Obsah tohoto webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací. Prohlášení o přístupnosti. Cookies zásady. Web vytvořila společnost ITPA