Expedice DofE 1. – 2. 4. 2023

Ve dnech 1. a 2. dubna se uskutečnila expedice v rámci programu DofE Česká republika (Mezinárodní cena vévody z Edinburgu), která byla zaměřena na vytvoření Dogtrekingové trasy, včetně bivaku v Českém ráji. Účastníci tedy s sebou také měli své čtyřnohé parťáky. Expedice byla započata v Malé Skále a cílem prvního dne byla lokalita Spálov u Semil (cca 18 km cesty). Ve Spálově se také uskutečnil bivak i s přípravou teplé večeře. Hned ráno v neděli se „dofáci“ vydali na cestu do Železného Brodu po Kamenického stezce, kde byla expedice ukončena. I přeš nepřízeň počasí všichni expedici zvládli skvěle včetně čtyřnohých parťáků a po celou dobu jim nechyběla dobrá nálada 🙂.

A co že to to „DofE“ vlastně je?

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (The Duke of Edinburgh’s International Award, zkráceně DofE) je výzva pro každého ve věku od 14 do 24 let, díky které se donutíš na sobě pravidelně pracovat. Jedná se o celosvětový program, který založil v roce 1956 britský princ Philip, manžel královny Alžběty. Vybereš si aktivity ve 3 oblastech DofE: dovednosti, pohybu a dobrovolnictví. Každé z nich se pak věnuješ 1 hodinu týdně. Dohromady ti tedy DofE zabere 3 hodiny týdně. Na závěr tě čeká expedice s kamarády.

Zaujalo tě to a nevíš, co dál?

Vedoucími na naší škole jsou Ing. Píšová a PhDr. Gabriela Jahodová. Neboj se je oslovit a zjisti co a jak. A pokud si chceš vše nejprve v klidu promyslet, mrkni na stránky https://www.dofe.cz/ či jejich Facebook.

Obor vzdělání veterinářstvíObor vzdělání veterinářstvíCentrum malých zvířatCentrum malých zvířatŠkolní stájŠkolní stájŠkolní včelniceŠkolní včelniceŠkolní sýrárna a masná výrobaŠkolní sýrárna a masná výrobaZahraniční stážeZahraniční stážeZájmová činnostZájmová činnost
Bakaláři Google Classroom Facebook kontakt@sosvet.cz 495 535 386 Pražská třída 68/18, 500 04 Hradec Králové
Všechna práva vyhrazena - www.sosvet.cz. Obsah tohoto webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací. Prohlášení o přístupnosti. Cookies zásady. Web vytvořila společnost ITPA