INFORMACE PRO ŽÁKY 1. ROČNÍKU

OBOR VZDĚLÁNÍ  43-41-M/01 VETERINÁŘSTVÍ

1) Zahájení školního roku
Školní rok bude zahájen v pondělí 4. září 2023  v 8.30 hodin v označených učebnách. Seznamy žáků v jednotlivých třídách budou zveřejněny na informační tabuli ve vestibulu školy. Do školy si přineste prokazatelně domácí obuv na přezutí. Třídnímu učiteli předložíte originál posledního výročního vysvědčení ze základní školy. Dále si přineste fotografii do studentského průkazu (35 x 45 mm), 250 Kč na studentský průkaz, žákovskou skříňku a klíče od šatny. Informační schůzka pro rodiče žáků se bude konat dne 4.září 2023 v 17 hodin on-line. Odkaz pro přihlášení bude zveřejněn v 16.45 hodin na www.sosvet.cz pod záložkou „Uchazeč“.

2) Rozdělení žáků do tříd

3) Učebnice, sešity, pomůcky pro výuku
Seznam učebnic, pomůcek a vhodných sešitů pro výuku, které si zakoupíte, Vám sdělí učitelé jednotlivých předmětů v prvních dnech vyučování. Přibližná cena cca  4000 Kč.

4) Tělesná výchova
Pro výuku tělesné výchovy si přineste sportovní oblečení a obuv ven i do tělocvičny.

5) Praktická výuka
Pro výuku praktických předmětů a praxe zajistí škola společný nákup pracovního oblečení (montérky, pracovní bunda, mikina s dlouhým rukávem, tričko, bílý bavlněný plášť, bílé bavlněné kalhoty, pracovní čepice a pracovní rukavice) v   ceně 2750 Kč. Oblečení bude opatřeno logem školy.  Tato částka bude splatná od 4. do 8. září v hotovosti v kanceláři školy. Velikost si žáci zvolí na základě vyzkoušení. Pevnou pracovní obuv a holínky, které jsou součástí pracovního oblečení si žáci zakoupí sami.
Každý žák si platí náhrady za cestovné na praxe.
Každý žák si před nástupem do školy zařídí platný zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství.
Vzhledem k práci se zvířaty doporučujeme žákům očkování proti tetanu.

6) Ročníkové exkurze a adaptační kurz
Každý žák si platí náklady na povinné předmětové exkurze, které se budou vybírat vždy před konáním exkurze. V termínu 11. – 15. 9. 2023 se uskuteční třídenní adaptační kurz. Poplatek za adaptační kurz činí 1500 Kč a bude se vybírat dne 4. 9. 2023.

7) Stravování
Pro stravování a vstup do budovy si musí žák zapůjčit za zálohu 150 Kč čip. Po ukončení studia mu tato částka bude vrácena. Pokud máte zájem o polední stravování, odešlete prosím vyplněnou Přihlášku ke stravování na adresu školy nebo na email obedy@sosvet.cz do 30. června 2023. Platební a přihlašovací údaje Vám budou zaslány v době od 21. – 25. 8. 2023 na Váš email. Emailovou adresu vyplňte čitelně do Přihlášky ke stravování, která je přílohou těchto informací.  Cena oběda pro žáka činí 45 Kč. Stravování bude zahájeno dne 4. září 2023.

8) Ubytování
Ubytování v objektu Domova mládeže, internátu a školní jídelny, Hradec Králové, Vocelova 1469/5. Pokud máte o toto ubytování zájem, vyplňte Přihlášku k ubytování včetně povinné přílohy „Kritéria pro přijetí“. Přihlášku včetně přílohy  naleznete na  www.dmhk.cz včetně informací k vyplnění. Vyplněnou a podepsanou přihlášku odešlete v listinné podobě (ne emailem) na adresu domova mládeže nejpozději do 31. 5. 2023. 
Ubytování v Salesiánském domově mladých, Denisovo nám. 172, Hradec Králové-Kukleny, (informace o ubytování a přihláška k vytištění na www.sdmhk.cz).

9) Informace o úrazovém pojištění
Žáci naší školy vykonávají v prvním až čtvrtém ročníku povinnou praxi u soukromých firem. Vzhledem k tomu by bylo vhodné, aby žáci  předložili při nástupu do školy kopii uzavřené úrazové pojistky. 

Obor vzdělání veterinářstvíObor vzdělání veterinářstvíCentrum malých zvířatCentrum malých zvířatŠkolní stájŠkolní stájŠkolní včelniceŠkolní včelniceŠkolní sýrárna a masná výrobaŠkolní sýrárna a masná výrobaZahraniční stážeZahraniční stážeZájmová činnostZájmová činnost
Bakaláři Google Classroom Facebook kontakt@sosvet.cz 495 535 386 Pražská třída 68/18, 500 04 Hradec Králové
Všechna práva vyhrazena - www.sosvet.cz. Obsah tohoto webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací. Prohlášení o přístupnosti. Cookies zásady. Web vytvořila společnost ITPA