Rekonstrukce dílny pro včelařský kroužek – SOŠ veterinární Hradec Králové

Rekonstrukce dílny pro včelařský kroužek – SOŠ veterinární Hradec Králové

CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_054/0004905

Popis projektu:

V rámci projektu dojde k vybudování a k zajištění vybavení dílny pro včelařský kroužek za účelem zvýšení kvality zájmového, neformálního a celoživotního vzdělávání v klíčových kompetencích v oblasti přírodních věd, technických a řemeslných oborů. Součástí projektu bude také zajištění bezbariérovosti podpořených prostor, úprava zeleně a zajištění publicity projektu.

Cíl projektu:

Cílem projektu je vybudování prostor pro práci včelařského kroužku s nezbytným zázemím a potřebným vybavením za účelem zvýšení kvality vzdělávání ve vazbě na budoucí uplatnění absolventů kroužku na trhu práce v klíčových kompetencích přírodních věd, technických a řemeslných oborů. Cílem projektu je mimo jiné zajištění bezbariérovosti v prostorách vybudovaných pro včelařský kroužek, včetně bezbariérového sociálního zázemí. Bezbariérovost bude zajištěna od vstupu do budovy po vstup do podpořené dílny z IROP.

Po realizaci projektu bude možné rozšířit aktivity kroužku. Účastníci kroužku se tak seznámí se všemi činnostmi péče o včely a úly. Jednotlivé aktivity jsou spojené s péčí o včelstvo v průběhu roku, úpravy a opravy zařízení potřebného k této činnosti. Kromě údržby včelích úlů (rámků, nástavků, příprava mezistěn atd.) a sledování zdravotního stavu včelstva (např. přítomnost kleštíka včelího pomocí flotační metody), bude dále výuka rozšířena o práci s včelím voskem, odlévání mezistěn a o některé prvky apiterapie (např. příprava propolisové tinktury a masti).

Výsledky projektu:

Výstupem projektu bude nově vybudovaná a moderně vybavená dílna pro včelařský kroužek na Střední odborné škole veterinární v Hradci Králové, které bude sloužit ke zvýšení kvality zájmového, neformálního a celoživotního vzdělávání v klíčových kompetencích přírodních věd, technických a řemeslných oborů. Součástí projektu bude také zajištění bezbariérovosti podpořených prostor, úprava venkovního prostranství a zajištění publicity projektu.

 

Projekt je realizován za finanční podpory Evropské unie.

Obor vzdělání veterinářstvíObor vzdělání veterinářstvíCentrum malých zvířatCentrum malých zvířatŠkolní stájŠkolní stájŠkolní včelniceŠkolní včelniceŠkolní sýrárna a masná výrobaŠkolní sýrárna a masná výrobaZahraniční stážeZahraniční stážeZájmová činnostZájmová činnost
Bakaláři Google Classroom Facebook kontakt@sosvet.cz 495 535 386 Pražská třída 68/18, 500 04 Hradec Králové
Všechna práva vyhrazena - www.sosvet.cz. Obsah tohoto webu nesmí být v žádném případě bez písemného souhlasu dále publikován. K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky - více informací. Prohlášení o přístupnosti. Cookies zásady. Web vytvořila společnost ITPA